WIE ZIJN WIJ

IMG_3811

Het basisgezin

Wij zijn Kelly en Peter.

De levensloop van dit gezin:

Wij zijn Kelly en Peter Bentvelzen. Wij hebben elkaar ontmoet in 2007, toen wij beide werkten bij Nationale-Nederlanden. In 2012 kregen wij verkering. Peter bracht 2 zonen uit zijn vorige relatie mee en al gauw begonnen wij een gezin te vormen. In 2013 werd duidelijk dat er binnen Nationale-Nederlanden grootschalige reorganisaties kwamen met gedwongen ontslagen. Er kwam een oproep aan het personeel na te denken over toekomstplannen buiten Nationale-Nederlanden en er werd hulp geboden bij de realisatie hiervan. Na jaren op kantoor waren wij beiden eigenlijk wel aan iets anders toe. Wij zagen bij de ouders van Kelly (gezinshuis Meer-zicht) hoe leuk het was om een gezinshuis te zijn. Kelly is ook opgegroeid als eigen dochter in een groot pleeggezin, ze was al gewend om haar leven op deze manier te delen. Daarnaast viel ze al vaak in de vakantie en weekenden in bij het gezinshuis van haar ouders. Peter is dit ook gaan doen nadat ze een relatie kregen. Na hier goed over nagedacht te hebben besloten wij dat een gezinshuis echt iets voor ons was. Wij zijn in gesprek gegaan met gezinshuis.com en zijn de screening doorlopen. Wij hebben beiden vrijwillig ontslag aangevraagd bij Nationale-Nederlanden en zijn in januari 2014 gestart als gezinshuis de Hoeksteen. 21 juni 2014 zijn wij getrouwd en 1 april 2015 hebben wij een zoontje gekregen. Het hebben van een peuter in een gezinshuis is geen kleinigheid, het maakt je in sommige situaties wel eens kwetsbaar. Maar in de praktijk ervaren wij meer voordelen dan nadelen van het hebben van een klein kind. Het heeft op veel kinderen een positief effect bij de hechting in het gezinshuis. Aangezien veel kinderen die bij ons geplaatst worden geen fijne jeugd hebben gehad is het voor hen goed om te ervaren hoe een peuter wel goed opgevoed wordt. In januari 2017 hebben wij het keurmerk gezinshuizen behaald.

 

Onze 3 zoons vinden het geweldig dat er meer kinderen bij hun in huis wonen. Onze jongste is niks anders gewend.

In verband met hun privacy houden wij hun namen uit onze website.

samenstelling van het gezin;

 • Peter 38 jaar
 • Kelly 33 jaar
 • R (18 juni 2005)
 • M (19 september 2007)
 • R (1 april 2015)

Huisdieren, 2 honden; Jack russel kruising (8kg) en een Rhodesian ridgeback (50kg).

Hoe houden wij onszelf vitaal:

De gegevens van de gezinsleden; de interesses, de ‘eigen’ aardigheden. Wij vinden het leuk om met kinderen te werken die het in het leven niet zo goed getroffen hebben. Ons te verdiepen in het gedrag en hoe wij deze kinderen kunnen helpen om op te klimmen en verder te komen. De dingen die je met plezier doet kosten je ook minder energie.

Daarnaast hechten wij veel waarde aan onze hechte en langdurige vriendschappen en onze vaste sportavond.

Hobby’s Kelly; Schilderen, tekenen, schrijven en lezen. Hiernaast sport ze ook graag (zoals ballet en fitness).

Hobby’s Peter; Survivallen, wandelen, sporten (zoals karate, fitness, snowboarden)

Samen kijken we graag een film, wandelen we grote stukken met de honden (2 honden; Diego is een Jack Russel kruising en Troy een Rhodesian Ridgeback).

In de zomermaanden gaan wij graag naar het strand of brengen wij onze tijd door ergens in de natuur, bijvoorbeeld een stuk kanoën.

2 gedachten over “WIE ZIJN WIJ

 1. Wauw,wat een mooi gezin zijn jullie.
  Ik hoop dat AnnaJo haar draai gaat vinden bij jullie.
  Heel veel geluk,
  Groeten van Lideweij Edeling,nichtje van Greet en Jochem.

  1. Bedankt! Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist dat je reacties kon achterlaten op website. Vandaar mijn late reactie.
   Het gaat heel goed met Anna in het gezinshuis, een super leuke meid.
   Groet,
   Kelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *